05 december 2008

Magen

2008-12-05

Stackars Elias har haft det så kämpigt med magen. Han har varit ledsen, orolig och gallskrikigt så det skär i mamma och pappas hjärta. Till slut åkte vi in till barnakuten. Dem undersökte honom och konstaterade att hans mage inte tyckte om ersättningen, vi fick recept på Nutramigen istället. Luktar inget gott och vissa barn vill inte dricka det men Elias slörpade i sig allt! Inget fel på aptiten!
Magen blev bättre men efter ett par dygn blev han sämmre igen. Hade tid på bvc i tisdags, berättade för bansköterskan att han åt dålig och sov mycket. Hon tyckte det var bäst att vi åkte in till Astrid Lindgrens barnakut vilket vi gjorde. Dem tog massa prover på honom...i foten...Elias grät och jag grät! Inget tydde på infektion vilket var skönt, men han var förstoppad igen! Stackare, inte konstigt han inte ville äta!
Vi skulle ge honom Laktulos (medicin för magen) tillsammans med maten och fick remiss till barnläkare som ska följa upp honom vilket känns bra! Han har varit förstoppad nästan hela tiden sedan jag slutade amma. Magen funkar igen nu i alla fall. Han äter bra, sover lugnt och mår prima nu. Hoppas det håller i sig!

1 kommentar:

Anonym sa...

Thor hade jätteproblem med magen när vi började köra enbart ersättning. När vi bytte från Nan till Sempers Lemolac märkte vi en markant skillnad!! Nu har han nästan aldrig magknip, och har han det får han lite minifom så går det över. Ger honom dessutom sempers magdroppar varje dag i förebyggande syfte.
Alla barn gillar inte Lemolac eftersom den är lite sur, men Thor klunkar glatt i sig av den, och det har blivit vår räddning!! Billigare än de ersättningar som finns på apoteket! Nu kan jag inte säga att Lemolac är lika bra som dem, men för Thor räcker den för att han inte skall få ont.
Han bajsar ungefär varannan/var tredje dag nu och besväras inte av någon förstoppning (som han hade när vi gav honom Nan).

Kram!