18 december 2008

Vecka 51

2008-12-18

Hej alla!
Tiden rinner iväg och julen närmar sig. Stålt är jag att säga att vi bara har en julklapp kvar att köpa. Men den fixar vi imorgon!
Veckan är fullbokad.

I måndags var vi på öppnaförskolan för första gången. Elias var ovanligt lugn, lagom chockad stackaren. Gula väggar, röd lekmatta, blåa soffor, sex mammor, sex lekande/skrikande/pratande barn. Det var bus, sångstund, massa gull och lek så efter 45 minuter totaldäckade han i min famn av ren utmattning! Mycket intryck på en gång. Nu är det juluppehåll men vi ska fortsätta när det startar igen. Då ska vi även gå en bebis massage kurs där. Det kommer han gilla!


I tisdags var vi hos läkaren på BVC på 2 månaders kontroll. Allt är bra, han är stark i ben och nacke, tittar fint, vänder huvud efter tal, skrattar och "pratar" en massa. Läkaren sa att han är tidig i mycket för sin ålder och påpekade att det är viktigt att man tänker på hur gamal han egentligen är så man inte pressar på hans utveckling bara för att han verkar va äldre. Lillkillen blev 7 veckor i måndags. Nästa läkarebesök på BVC blir i februari, då är det dags för vaccination...tror Gabriel får ta ledigt för jobb, jag vill inte se tortyren! Sist dem stack honom grät vi ikapp!


Igår var vi hos Samra nästan hela dagen, kom hem och gick sedan direkt till grannen Viggo som är 4½ månad. Hans mamma Sarah och jag går i samma föräldragrupp på BVC, vi är grannar och det visade sig va en gamal kompis till Gabriel. Elias och Viggo "lekte" och föräldrarna drack glögg.
Idag, onsdag, ska vi till läkaren igen...en annan läkare. Dem ska kolla hans mage och utreda hans mjölkallergi. Ska bli skönt att komma dit så vi kan få mer info, inte för att han ska börja äta snart och han är ju inte förstoppad länge trotts att vi har kunnat minska radikalt på hans Laktolos, men för att han ofta är spänd i magen, bubblig och luftig och är ofta orolig. Vi vill att han ska få lite lugn och ro i magen!
Efter läkaren ska vill till Täbycentrum och möta upp Sarah och Viggo på lite julshopping och fika!


På fredag ska vi vara hemma och ta det lugnt, på kvällen ska nämligen jag ut på "ett glas vin" med samma gäng som förra torsdagen. Hur mycket jag än älskar Elias så är det skönt att komma från ett tag, få prata med vuxna (innan tredje glaset...*ler*) och få lite stimulans. Hur kul det än är med blöjbyten, matningar, rapningar, kokning av nappflaskor, gnäll och sång av samma barnvisa (kan bara en...måste lära mig fler) hela dagarna så är det helt okej att få lite avstånd ibland!


På lördag ska vi ha minijul med Gabriels familj. Blir en lugn lördag med lite mat, glögg och julklappar.


På söndag blir det tvättning för se åker vi till malmö på måndag kväll. Skulle egentligen åka på tisdag eftermiddag men Gabriel fick ledigt från jobb så vi åker sent på måndag kväll efter Elias kvällsmål så sover han gott. Han är så rastlös på dagarna så det är bättre att köra nattetid så sover han största delen av vägen. Hemma sover han mellan 6 till 9 timmar innan han vill ha mat igen...helt okej tycker hans trötta föräldrar!


Nu ska jag sova, klockan är 00.55 och jag borde sova för längesedan men Sarah och Andreas hade det så städat hemma hos sig trots Viggo så jag fick panik och var "tvungen" att städa upp! Damråtterna får vänta tills imorgon men nu hittar vi fram igen iallafall... Är det dyrt med städhjälp?!? *ler*
God natt

Inga kommentarer: