22 januari 2009

Första förkylningen.

2009-01-22

Nu har Elias blivit förkyld för första gången. Han är rosslig och slemmig i halsen, täppt i näsan och ögoninflammation. Han är gnällig och klängig, vill inte ligga ner då han inte får riktigt med luft genom näsan. Vi har lagt böcker under huvudänden av spjälsängen för att han inte ska ligga helt plant. Efter några timmar så ligger han som en liten hund i fotändan så får vi lyfta upp honom igen, men han sover i alla fall.

Vi var hos läkaren igår men det finns inget att ge mot virus och ögondroppar finns inte för så små barn enligt henne, min mamma har dock en annan åsikt så ger det inte med sig så får vi ringa tillbaka och be om ett recept på dem ögondropparna dem använder på neonatal där mamma jobbar. Kan dem små liven tåla det så kan vår klimp också ta dem.

Läkaren förberedde oss öven på vad vi ska göra om det bli värre. Tex om han får feber och feberkramper eller får svårt att andas. Känns hemskt att höra men bra att vara förberedd och veta vad vi ska göra om det skulle hända.

Hoppas förkylningen släpper snart för det gör ont i en att se sitt barn vara sjukt, även om det "bara" är en förkylning. Det är mest synd om honom i hela världen tycker vi så klart... *ler*

Nej, nu vaknar han snart och då är det dags för ögontvättning, näsdroppar och runtbärning igen... Gabirel är lite extra saknad om dagarna när det är såhär gnälligt hemma.

Hoppas alla har det bra!

En förkyld liten kille med svullna ögon.

Inga kommentarer: