07 maj 2009

Simning och dyk.

Igår var det även dags för simning, vi missade förra veckan eftersom Elias var magsjuk så vi såg verkligen fram emot det denna gången. Dagen till ära så var faster Sandra med och kollade. Trodde inte det skulle gå så bra som det gjorde för Elias sov middag i 2½ timme på dagen så han var inte trött som han brukar vid 16-17 tiden och hinner vila lite innan simningen. Så på väg till badet kl 18 började han gnugga sig i ögonen och ögonen började stängas...men just då kör vi upp på parkeringen och han hinner inte slumra in. Tänkte att detta kunde gå hur som helst men han blev så glad när vi kom in i badet och var pigg som en solstråle under hela passet.
Denna gången skulle han dyka själv. Läraren höll i honom, Gabriel visade sina tummar, sa 1 2 3 nu kommer det vatten så sköt läraren lätt iväg honom. Det är meningen att Elias ska simma och leta upp Gabriels tummar och greppa tag. Gick inte denna gången men övning ger färdighet!

Det dyket gick ju bra! Inga större tårar, men fick lite vatten i halsen så han började klökas. (För stockholmare, klökas = när man nästan kräker, hulkar.)


Sen skulle han hänga i fingarana utan att släppa och det fixade han gallant!

Och plaska omkring med simringen emellanåt och jaga badankor och fiskar i olika färger måste man få göra!

2 kommentarer:

mormor sa...

Gillar dina förklaringar till 08-orna Anna.
Elias är så duktig och redan vattenvan. Kram

Bobby sa...

Elias är så fotogenique! Blivande modell, månne? :)