20 februari 2009

Funderingar...

Hej alla...nu sitter jag här och funderar igen (*skryt*)
När man har barn så är det mycket nytt hela tiden, mycket kan man, en del luskar man ut, annat googlar man, något skiter man i men vissa saker bara snurrar i huvudet...livet som förälder!

Jag vet inte vilka som läser här...kanske bara är jag och Gabriel ;) men här kommer lite frågor som andra kanske kan svara på som inte vi blir kloka på! Fram med bebis infon i bakhuvudet och hjälp oss!


1. När Elias ligger och leker så använder han mest sin vänster hand, höger har som ett stöd men det är vänster som greppar och leker. Kan man redan nu se om han är vänsterhänt eller är det bara en slump?


2. Hans ögonfärg ändra från dag till dag. Ibland är dem blåa, ibland lite åt grönt. När fastställs färgen?


3. När han ligger på magen så är han jätte stark i nacken, men när man lägger en leksak framför honom och han vill greppa den så faller huvudet i golvet (ser jätte gulligt ut...hehe). Är det motoriken som inte är riktigt färdigutvecklad? Eller är det för han är kille, kan inte göra två saker på en gång...hehe?


4. Han är i fullgång med sina händer. Men fingrarna ska alltid in i munnen, in i ögonen och river sig i ansiktet. Gör det inte ont? Har bebisar inte samma känsel som vuxna?


5. Elias blir 4 månader nästa vecka. Han är uppmärksam på allt som rör sig och låter. Hur långt kan han se nu?


Kanske lite dumma frågor, men ni kanske har mindre dumma svar! ;)



En JÄTTE glad bebis!

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag läser alltid =) jag har inte svar på alla dina frågor just nu, men över en kaffe nästa vecka ska vi nog kunna lista ut dom =) kram.

mormor sa...

En bra sida att läsa på. www.barnfamiljen.com avsnitt barnets utveckling