12 april 2010

Överraskningsfest för Gabbe

Min käraste sambo fyller år på tisdag, han fyller bara 27 så vi (eller han) bestämde att det blev en lugn middag hos hans mamma. För en månad sedan började vi boka helgen. Han ringde sin mamma och frågade om vi kunde ha middagen hos henne och om Elias fick sova där på natten så vi kunde gå ut på en öl i stan. Var inga problem sa hon...vilket jag visste eftersom det redan var bokat och klart med henne. Han kontaktade Lena, Mikael och Angela för att fråga om dem kunde komma vilket dem kunde...vilket jag med redan visste. Även Sandra och Magnus kunde komma...vilken slump, eller inte ;-)

Kl 17 åkte vi på middagen och så fort vi lämnat lägenheten gick Samra igång. Presenten som var inhandlad tidigare i veckan hade vi gömt i källarförrådet så den hämta hon och packade in, ölen och vinet vi gömt i ett annat förråd stoppades in i kylen, sprang till affären och köpte chips och tårtbotten med ingredienser, städade, tände ljus och fixade. Tog emot gästerna som kom vid 20 tiden. Hos hans mamma satt vi andra och försökte få Gabbe att inte åka iväg för tidigt. Vi skulle alla in till stan och kolla på fotbollsmatch så han ville komma iväg. Efter lite utdragning på tiden fick jag klartecken från Samra att alla hade kommit. Ut i bilarna. Vi sa att vi skulle åka hem, ställa bilen och hämta Samra innan stan. Men vi skulle lura ner honom i lägenheten så Sandra behövde akut kissa, Angela med och vi ville alla bättra på sminket. Skit jobbiga var vi tydligen och han var skitstressad, klockan var 21 och matchen började om en timme och vi skulle hinna in till stan och hitta ledigt bord osv...

Han sprang före in i porten, vi andra försökte hänga med. Som tur var så hade Samra låst dörren så han fick pula upp nycklarna innan han kunde öppna. Han kastar upp dörren och ska kasta sig in när alla börjar sjunga...man kan ordagrant säga att han tappade hakan! Vilken chock och vilken syn, han hade INGA aningar alls. Han frågade lite tveksamt "det blir ingen fotboll i stan va...", men det var lugnt, det gick på tv så alla killarna fick se det i alla fall.

I present fick han pengar, vin, tröja och ett Playstation3 som han så gärna velat ha. Har tjatat i 100 år om ett nu men jag har sagt att det inte ligger på vår priolista, allt för att han inte skulle åka och köpa ett själv. Nu har han det och varit och köpt sitt Fifa2010 och är lyckligare än någonsin. Dock fortfarande lite chockad över alla våra planer han inte märkte av.

TACK ALLA SOM KOM OCH UPPVAKTADE HONOM OCH TACK FÖR ATT ALLA HAR HÅLLT TYST!




Inga kommentarer: