30 november 2013

Ungarna

Elias är inne i någon "testa mammas gränser tills hon exploderar för att sen gråta så mamma får dåligt samvete och tröstar för att sen göra det igen som jag inte fick göra" period. 
Jag väljer mina bråk med omsorg, men att tex stå och kasta med en nalle som är lika stor som honom precis sidan om tvn är inte ok. Efter typ 80 tillsägningar gick han iväg men kom snart tillbaka med en snäppet större nalle och kastar runt med den...
Plocka undan efter sig, hoppa i soffan, hoppa i bäddsoffan, hänga upp sin jacka och ställa skorna på plats, äta upp sin mat, ta på pyjamas, borsta tänderna, kasta med kuddar, kasta filtar, kasta gosedjur...ALLT är en fight!

Men han är samtidigt väldigt duktig med sin lillasyster. Svårt att ta det försiktigt ibland när dem busar men är så omhändertagande och mysig med henne. 
Han har även slutat med blöja på natten. Mormor och morfar glömde sätta på den när dem var barnvakt men gick bra ju. Han var så stolt så vi bestämde att testa igen. Har testat 3 gånger innan men då har det absolut inte fungerat. En lite olycka har vi haft på 10 nätter. Han är så stolt, och vi med! 

Alma är inne i en mysig period nu. Sover bra, äter bra, leker gärna själv. Har lärt sig gå i gåstolen nu så hon vankar här fram och tillbaka mellan vardagsrum och hall. River ner allt hon når på vägen sen rullar hon vidare...
Hon sitter gärna själv och leker. Har kudde omkring henne för när hon tröttnar så bara lägger hon sig bakåt. Men hon kan ibland sitta och leka i 15-20 minuter helt själv. Sitter där och pratar med sina leksaker lite.



Inga kommentarer: