06 mars 2009

Fötter, mat och promenad!

Elias lär sig nya saker hela tiden. Några av favoritsakerna är att dra i tyger...allt som kommer i hans väg. Mamma och pappas tröja, snuttefilten, handdukar och finns det inget tillgängligt så tar han och drar i sin egen body så den till slut hänger ner till magen.

Han har även hittat sina fötter...han ska hålla i ena foten hela tiden, och då menar jag HELA tiden. När han badar, när vi ska äta, när man försöker byta blöja och samtidigt som han försöker leka. Inte lätt att byta kläder på honom då... *ler*

Nu är han snart 4½ månad och vi äter en liten portion mat var dag. Det blir potatis med majs, palsternacka eller med bara olja. Han tycker det är gott men får lite rysningar ibland och gör grimaser. Vi grisar ner ordentligt, men det är kul och man måste få kladda (säger även pedanten till mamma)!
Var på IKEA igår och köpte en barnstol så han kan sitta vid bordet med oss och äta. Kommer bli kul att se hur det funkar ikväll, han är lite vinglig fortfarande men får stötta upp med kuddar.
Han blir jätte sur när maten är slut...tycket det är larv med smakportioner!

Före...


...efter!

Jag har inte börjat göra egen barnmat ännu...men har i alla fall inhandlat mosboken med recept (ett steg på vägen, nu ska bara latheten försvinna *flin*).



Vi har inte tyckt han blivit ordentligt mätt på kvällarna så vi gjorde välling för första gången igår. Vi måste göra egen på Majzena Majs och Nutramigen så det tar ett tag att göra. Funkade inte så bra igår dock, var för litet hål i nappen på flaskan så han sög och sög men kom knappt något så vi ska åka och handla en ny napp till vällingen idag när Gabirel kommer hem från jobb. Han klagade iallafall inte på smaken så det ska nog inte bli några problem.

Idag blir det promenad och fika med mammagruppen! Sen ikväll kommer Sarah, Andreas och BusViggo förbi och håller oss sällskap, ska bli trevligt!

1 kommentar:

Anonym sa...

tack för tipset.då ska jag kolla det=)
Fin blogg du har=)Ännu en man kan läsa hihi.Ä*lskar att läsa=)