17 mars 2009

Sömn och mat

Vet inte om Elias är inne i en utveckling period men han har som sagt börjat sova oroligt på nätterna. Tidigare så vaknade vi av att han snuttade på handen och ville ha mat men nu har han börjat gallskrika istället. Från att äta en gång så äter han 2-3 gånger per natt. Vi provade att lägga honom i våran säng och då blev det lite bättre men fortfarande är han inte sig själv. Inatt åt han en gång vid 04, vaknade sen igen vid 06 och var ledsen. Provade ge lite mer mat men han ville inte ha, gav honom nappen men han snurrar bara runt och spottar ut den.
Han har sovit i sin spjälsäng sedan 3 månader tillbaka men nu vill han ligga vid oss. Inte oss emot men undrar ändå varför han inte är nöjd på nätterna, han som brukar sova som en stock. Är det närhet han vill ha så får han mer än gärna det, tycker bara synd om honom för man märker att han inte sover som han vill. Han snurrar och vänder och vrider och gnäller för han vill nog sova men kan inte. Ibland verkar det som att han vill sova på sidan för han försöker lägga sig på sidan men ramlar tillbaka när han slappar av så jag lägger en filt bakom ryggen för att han ska hållas kvar och det funkar en stund sen blir han arg för att filten är ivägen...

Vi ger välling på kvällen för att han ska vara mättare inför natten och det äter han med god aptit, han sover länge på det men ändå är han inte riktigt nöjd.
Hoppas att detta är en fas som går över snart så han kan få sova för precis som sin mamma så är han egentligen en sömntuta.

Tillbaka till maten...
Han får som sagt välling på kvällen. Egen gjord på Nutramigen och Majzena Majs. På morgonen får han gröt men det är inte så gott, vet inte om han är för hungrig och vill ha mat snabbare för han gallskriker sig igenom gröten och blir nöjd så fort han får flaskan.
På dagen får han två smakportioner, en vid lunch och en vid middagen när Gabriel kommit hem. Det serveras sötpotatispure som vi själva gjort ena måltiden och morotspure eller majs den andra och detta äter han med god aptit och hade gärna slickat skålen om han hade kunnat, lämar inte en droppe över.

Hans mage funkar bättre. Han var förstoppad i förra veckan när vi var hos läkaren så han fick klyx. Nu har vi ökat på hans Laktulos han får var morgon och det funkar bättre. Har päronpure och katrinplommonpure hemma som han med kan få om det behövs (vill dock inte ge både Laktulos och sen päron eller katrinplommon som sätter igång magen ännu mer, stackaren behöver inte bajsa hela dagarna *flin*), vi har även mer Klyx hemma om det skulle stoppas till ordentligt igen!

Vet inte hur jag ska göra med gröten på morgonen, kanske man kan ge flaskan först och sen få lite gröt eller kanske man kan skippa den helt. Vill han inte så vill han inte...det går ingen nöd på hans vikt i alla fall. Han är yngst i bland mammagruppens barn men väger mest! ;) That´s my boy!

Trotts orolig sömn och dålig mage så har vi världens goaste pojke som bara skrattar åt allt och alla. Flirtar med folk i hissar, köer och tanter på bussen. Han skrattar åt allt så länge man säger det med rätt tonfall. Häromdagen skrattade han så han grät var gång Gabriel sa muffins och i fredags garvade han när Samra sa hej! Lätt road liten pojk. På kvällarna när han är trött behöver vi bara titta på honom så skrattar han så hela han hoppar!
Mums vad gott och roligt med majsbågar!

Är som frigolit och fastnar på läpparna...busigt!

Inga kommentarer: