08 januari 2013

Sängbyte

Vi försöker få Elias att sova i egen säng hela natten, han kommer in till oss tidigare och tidigare. Han började med att komma in framåt morgonen, mysigt, men nu kommer han ibland innan vi ens hunnit stänga tvn på kvällen.
Började med en "Elias sov tavla" där han fick sätta klister märken han själv valt för var natt han sover i sin säng. Där är ETT litet klister hjärta på den...
Vi försökte att när han kom in till oss leda honom tillbaka, sitta en stund och sedan gå ut. Det var skrik, gnäll, kom tillbaka igen efter 1 minut eller låg och ropade på en. Vi har läst på en del och läst att 4 åringar är känsliga när det kommer till trygghet och vild fantasi har vi märkt tydligt. Att sitta sidan om sängen är jobbigt för Gabbe som är större och för mig som inte är så liten nu heller. Ligga i den går inte då den bara är 70 bred. Så vi beslutade om att skaffa en riktig säng.
Så om vi leder honom in på natten och han inte kommer till ro själv så kan vi lägga oss med honom en stund...om vi själva vaknar igen vill säga! ;)
Ja, vi kanske biter oss själva i arslet som vänjer honom istället vid att vi sover hos honom men detta känns som en lösning just nu.
En faktor till vi tänkte på är att när lillasyster kommer och han fortfarande kommer in till oss på natten så kan Gabbe gå in och lägga sig med honom. Man vet inte vad hon tycker om sin spjälsäng, hur mycket jag kommer ligga och amma på natten, om hon håller en vaken och man vill ha tvn igång.
Då kan Gabbe lägga sig med Elias och jag kan sköta syster yster utan att tänka på en Elias som gärna ligger på tvären och sprattlas i sängen.
Vi får se hur detta går annars får vi tänka om.

Någon som har någon annan idée eller något tips?

Nu står sängen rakt på golvet men ska fixa lite lägre ben. Bokhyllan fick flyttas för denna är ju längre men det ska upp en annan. Men det får vi fixa i helgen. Nu vill vi alla bara sova...

2 kommentarer:

Unknown sa...

Går väl bra utan ben så ramlar han inte så långt och ni föräldrar kan krypa upp i den.

Anonym sa...

ieirpEtt tips är att ringa er vän Sara Nyman och fråga om hon vill sova med Elias, hon har nämligen en pojkvän som kör upp armbågen i ansiktet på henne varje natt och byter gärna mot en gosig Elias. Fast hon är inte så knepig, så vill ni hellre att hon sover brevid Anna och lillsyrran medan grabbarna sover för sig ställer hon nog gärna upp. Tror jag....